Европа

Какво да видите в Лисабон?

Живеех в Лисабон почти половин година и ме изненада всеки ден. В началото ми беше трудно да разбера този град и да видя красотата му, но в крайна сметка успя и аз имам тази красота за вас, събрана на три маршрута из града. Наръчникът не само ще ви каже какво да видите в Лисабон, но и как да усетите уникалната му атмосфера. Забавлявайте се!

Къде (според мен) си струва да живеете в Лисабон?

Според мен центърът на Лисабон е много слаб за настаняване, евтините хотели са много лошо качество там. Ще живея в Белем и ще пътувам, или ще бъда някъде по пътя между града и Бел. Като алтернатива, ако трябва, предлагам Санто Антонио, Кампо Пекено. Това е субективно мнение;)

Времето в Лисабон

В Португалия той обикновено е по-студен, отколкото в Испания или Италия. Лисабон не е директно на океана, но е изложен на хумора на "великата вода", плуването е приятно само от средата на юни до септември. В Лисабон има доста облачни и студени дни, особено вечер, който трябва да си спомните за топло покритие. Но там никога не е много студено, никой не е чувал за снега; когато е студено в Полша, Лисабон е приятен и нежен.

Много неща за времето, което написах тук, в пост за опаковане в Португалия.

Преместване около Лисабон

Опаковайте някои прилични обувки! Лисабон е на високите хълмове и ходенето около тях може да прегърне туристите, имате нужда от добро състояние за този град. Не препоръчвам, разбира се, хора с малки деца в количка в Лисабон, но обиколката ще бъде мъчение. Предпочитам да предложа малък град край океана, близо до Лисабон + няколко кратки пътувания до града.

Написах подробно тук подробностите за движението около Лисабон, обществения транспорт и др.

Храна в Лисабон

Препоръчваните кръчми в Лисабон вече са създали два големи постове (в които също ще научите много за португалската храна и правилата в ресторантите), отбелязах и препоръчаните места на картата в ръководството по-долу.

КАКВО ДА ВИЖДАТЕ В ЛИСАБОН

Да започнем с едно нещо: Лисабон не е "разглеждане на забележителности". Градовете често са с готов списък от места и паметници, маркирани на картата. В Лисабон няма да работи и като завършите паметниците един по един, ще бъдете много разочаровани, поради което привличането по следните маршрути по никакъв начин не е задължително. След Лисабон той ходи, разхожда се и се скита. Уази смело в алеите, седи в кръчми, където не говорят английски, търсят "своите" улици, паркове, пейки. Това е Лисабон, който ви харесва, друг отпуск на страниците на ръководства и музейни рафтове. Отиваме!

Маршрут: Лисабон

Започваме с най-"класически", т.е. Praça do Comércio. Веднъж на това място имаше португалски кралски дворец, но през 1755 г. той беше напълно унищожен при земетресението. Докато се разхождаме из Лисабон, ние често си спомняме това трагично събитие, защото значително се е отразило на целия град. В средата на Праса до Комерсион има паметник на крал Йожеф I, точно в деня, когато се случи земетресението.

Нека да погледнем около площада, под арката на сградите, покрай реката. Тогава нека да отидем под величествената триумфална арка в върха Praca do Comercio, на улица Rua Augusta. Като че ли, можете да влезете в горната част на тази арка!

Руа Аугуста и площад Росио са центърът на града, където има много кръчми, магазини и други неща, които интересуват туристи, докато ние завиваме право след носа надясно, защото днес се планира Алфама! И тъй като Свети Антоний е роден в този район, нашата църква е насочена на първо място. Антъни е покровител на Португалия женен, така че всяка година в деня на смъртта му, тринадесети юли се проведе в църквата дори масови сватби, защото това носи щастие на млади двойки. По това време в Алфама има и огромен празник в чест на Антони, е необходимо да го видите! Ако сезонът е различна, си струва да се опитва от Лисабон традиция: предната част на църквата е статуя на Свети Антоний, хвърли монета книгата той държи, и ако успеем - ние късмет в любовта.

Зад църквата на Антони стои Лисабонската катедрала Се, построена на мястото на по-ранна ... джамия. Португалия до 13-ти век беше заета от маврите и засега можем да открием доста следи от тяхната дейност. В близост до катедралата има живописен жълт трамвай номер 28 - спокойно, време ще дойде ....