Африка

Кейптаун: 7 причини, поради които трябва да отидете

Аз се влюбих в това място. Това звучи малко възвишено, но наистина, ако ви харесват красиви гледки, вино, пържоли, море и планини, то ще бъде изгоряло. Не знам човек, който да бъде разочарован от това място и вероятно това е най-доброто свидетелство и препоръка да отида там. Ако тези думи все още не ви насърчават, добавям 7 аргумента и няколко снимки, които се надявам да променят решението си.

7 причини защо трябва да отидете в Кейп Таун:

1. Храна.
Всъщност можете да спрете в този момент - когато става дума за причините, поради които препоръчвам да отидете там. Ако ви харесва морски дарове или пържоли, ребра, аз смея да кажа, че няма по-добро място, където да можете да ядете такава вкусна храна на такива ниски цени. Кейптаун предлага невероятно ниво на ресторанти.

Места, които имах възможност да посетя и препоръча с цялото си сърце:

Saveur, Simon's Town, много приятен ресторант с чудесно обслужване. Те се специализират в морски дарове и като повечето ресторанти в стекове и ребра. Той се намира в същия град, където има плаж с пингвини - за да можете да се съчетаете един с друг.

2. Плажове.
Харесва ли ви водните спортове - гмуркане, сърф? Този Кейптаун е създаден и за вас. Това е едно от малкото места в света, където можете да се потопите в клетка и да се любувате на бели акули.

3. Върхът на Чапман.
Каменен път, който се заплаща 40 ZAR - 2,5 евро. Той предлага чудесни гледки, наред с другите, на горепосочените плажове на плажа Noordhoek. В самото начало е Hout Bay - заливът, в който се срещахме с делфините.

5. Вина.
Що се отнася до мен, това вероятно е една от най-големите изненади - качеството на местните вина и изборът им е невероятно. В крайна сметка, преди да дойда в Южна Африка, аз не пих добро вино от тази страна - но знам защо. Има 2 причини защо е така. Първата е цената - на място в Кейптаун за бутилка добро вино трябва да платите 3 евро - звучи смешно, но същото вино, когато се внася за нас струва 10-20 евро. Така че по принцип те могат да бъдат включени в по-скъпия рафт, в който конкуренцията, особено вината от Европа, върши своята работа и едва ли някой избира вина от Южна Африка. Вторият въпрос е наличието на вина - лозята в района на Кейптаун са сравнително млади, на възраст от 6 до 15 години. Потенциалът за производство на вино, особено в по-малките лозя, дори не им позволява да бъдат изнасяни - най-продавани директно на място. Срещнахме само 2 лозя, чиито вина можем да срещнем в Европа. Ето защо, ако отивате в Кейптаун, донесете по-голям куфар с вас. В някои лозя можем да поръчаме вина с домашна доставка - по мое мнение това е добро решение. Бутилка от изискано червено вино с колет струва 15 евро - много? по мое мнение не, особено по отношение на неговото качество. Трудно е да сравняваме тези вина с тези, които можем да срещнем с нас в онлайн магазините. Ето защо винопроизводителите са толкова нетърпеливи да направят винени закуски. Изглежда повече или по-малко, плащаме 2-3 евро за възможността да опитаме 3-7 вида вино, произведено в дадено лозе. В допълнение, някои от тях предлагат мезета под формата на храна (сирене, шунка, маслини и др.) Или имат собствени ресторанти (като Tokara, споменати по-горе) и дори къщи за гости.

6. Атракции.
Кейп Пойнт - паркът, в който се плаща вход. Има няколко маршрута, които можем да дойдем по крайбрежието. Трябва да ударите с хубаво време - има дни с 0 видимост, но преди да влезете в служба дамите информират за метеорологичните условия.

7. Настаняване.
Кейптаун предлага много голям избор от верижни и частни хотели и домове, например в Airbnb. Спахме 2 нощувки в NH Cape Town Lord Charles, мога безопасно да препоръчам този хотел. Много добра закуска, просторни стаи и интимен басейн. Въпреки това, за следващите 3 нощи решихме да наемем къща на Airbnb - това, което бих искал да Ви препоръчам, особено ако пътувате с 3 или повече души.