Азия

Сингапур Малка страна, голям град, е голямо постижение

Културно, икономическо и политическо, Азия се увеличава. За да си представим и да разберат защо на двадесет и първи век ще бъде век на този изключително разнообразен континент, може да искате да отидете на Сингапур, малък град-държава, чиито успех плаши всеки пътник.

Точно както преди векове в Лондон, а през последните десетилетия в Ню Йорк, които са послужили като интелектуалните и културни центрове на деветнадесети и двадесети век света на западната цивилизация, така също и днес, Сингапур, изглежда, че има сходна роля за процеса на продължаващото възраждането на Азия.

Азия е невероятна смесица от културни и невероятно разнообразен континент, където те живеят в непосредствена близост до друга велика и древна всеки, и изключително различни, въпреки че е много точки в общи, цивилизации, сред които откриваме като индийски, китайски, мюсюлманин и Запад, която проникна ите континент по време на вашата belle-epoque. Въпреки това, в цяла Азия има едно отделно място, където тези цивилизации съжителстват един до друг хармонично и приятелски.

75% от сингапурците са китайци, 15% са мюсюлмански малайзи, 7% са хиндуи и 3% остават. Освен това, в живота на този азиатски мегаполис близо 1,5 милиона чужденци, специалисти в различни професии, които са богати на този център на търговията и бизнеса, реализират мечтите си за успешен и интересен живот.

От колониалното пристанище до азиатския тигър. История на Сингапур

Колониалното наследство на едно от най-големите пазари в Азия е отразено в Сингапур и до днес. Успехът на един от най-младите държави в света се намира в позицията си - да лежи на главния търговски път на морския между Индия и Китай, Сингапур, пристанището, основана от виденията Сър Томас Стамфорд Рафълс, бързо положил основите на съвременната успеха на това място. Въпреки първоначалните Рафлес засадени семената на успеха, това красиво поглезете рай на Eden, което изглежда да бъде един град, днес, се дължи на премиера на нова, независима държава - Ли Куан Yew'a.

Въпреки, че сега е символ на града е на лъв, който не само плюе от устата му на водата в центъра на града, но също така и член на неговото име (Singa означава малайски е лъв, Pura града), че е по-тигър подхожда сравнения с животни, когато става въпрос за , пълен с живот и богатство, град. Четиринадесета-ти век княз от Суматра, което видях митично приказки в тези области звяр вероятно се срещна малайзийски тигър. Лъвовете никога не са били в тази част на света.

Градът, на който лъвът е исторически символ, днес играе ролята на ненадминат азиатски тигър.

В края на 1818 по време на развитието на британската доминация на Индия и в периода на отглеждане на търговията с Китай, лорд Хейстингс губернатор на Индия, назначен лейтенант Stamfordowi Raffles'owi, задачата за създаване на нова точка за продажба в южната част на Малайзия полуостров.

Основната задача на новото пристанище бе да защити британския търговски флот срещу всички опити на холандците, работещи в този регион на света. Само година по-късно, на това място, беше третото най-важно място в британското колониално присъствие на полуострова. Първите бяха Пенанг и Малака, създадени през 1786 и 1795 г. И трите пристанища са били официално британски колонии, управлявани от Лондон, през 1867 г. Това бяха само няколко десетилетия, когато Сингапур е под японска окупация, които систематично завладява цяла Азия много преди, когато Хитлер започва войната си в Европа. Падането на Сингапур и поглъщането му от японците беше наречено от Уинстън Чърчил - най-голямото бедствие и най-голямата капитулация в британската история.

Британският импотентност и невъзможност да ochronienia сингапурци преди японската окупация, заселниците, причинени загуба на лицето и пълната липса на доверие от страна на гражданите за техните последните, европейски покровители.

Веднага след падането на империята на изгряващото слънце и оттеглянето на японския народ от цяла Азия, той започва период, който стимулира живота на една нова нация.

След ужасния период на война и окупация в цяла Азия, включително в Сингапур, имаше висока безработица, липса на икономически растеж, жилищни проблеми и общи социални вълнения. В такова състояние, като се използват слабостта концентрира върху борбата срещу фашизма, империя, роден сред местната общност и политическото възраждане на антиколониалната движение.

През 1959 г. Сингапур става самоуправляваща се държава в рамките на Британската империя.